Nieuwsberichten

Met ingang van 1 mei is Sanne Phaff het eerste aanspreekpunt binnen VGZ Versterking Eerstelijn voor wat betreft de ondersteuningsgelden voor eerstelijnszorg in de regio's Zuid-Holland Zuid en Midden-Holland. Zij volgt Bertine van Asch op die een andere functie binnen coöperatie VGZ gaat bekleden.

Bertine heeft zich 9 jaar met veel plezier, enthousiasme en gedrevenheid ingezet voor het versterken van de eerstelijnszorg in de regio. Zij draagt het dossier met veel vertrouwen over aan collega Sanne Phaff. Sanne is bekend met dit dossier; in de hoedanigheid van landelijk projectmanager ondersteuningsgelden hield zij zich met regio-overstijgende werkzaamheden bezig waarbij zij ook de regionale projectmanagers ondersteunde in de regio.

Sanne is bereikbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of op telefoonnummer 06-42056927.

Nieuwsgiering naar de activiteiten van Reos in de regio Midden-Holland? In het Reos jaaroverzicht 2016 blikt Reos terug op een jaar waarin volop is gewerkt aan goed georganiseerde zorg en gezondheid. Reos was hierbij van dienst met advies en begeleiding. Reos wordt door VGZ Versterking Eerstelijn gefinancierd.

 reos jaarovericht2016

Het handboek ‘Ik heb diabetes, wat kan ik doen?’ is gemaakt voor én met diabetespatiënten die behoefte hebben aan eenvoudige uitleg. Denk hierbij aan laaggeletterden, ouderen en mensen met een laag opleidingsniveau.

In het veld van aanbieders worden regelmatig signalen gehoord dat de werkdruk op de huisartsenposten toeneemt. In dit perspectief is het interessant om kennis te nemen van het rapport “Ontwikkelingen op de huisartsenpost. Veranderingen in zorgvraag en gezondheidsproblemen in 2013-2015”  in januari 2017 door het NIVEL is uitgebracht.

Hoe dichterbij zorg is, hoe makkelijker het wonen wordt. Sterker nog, dankzij goede zorg in de buurt wonen mensen langer zelfstandig thuis. De komst van het gezondheidscentrum is daarom een belangrijke mijlpaal voor zowel de bewoners van Heeren van Vuren waar het gezondheidscentrum op de begane grond komt, als voor de rest van het dorp.