Onderzoek van de Maastricht University naar het draagvlak voor e-diagnostiek onder patiënten, huisartsen en POH GGZ heeft internationale aandacht gekregen. Het gebruik van het internet bij de diagnostiek van psychische klachten is veelbelovend. Dit onderzoek is mede mogelijk gemaakt door inzet van de ondersteuningsgelden via VGZ en CZ.

In het onderzoek geven patiënten aan dat zijn tevreden over e-diagnostiek en huisartsen en POH-GGZ geven aan zeer tevreden te zijn. Huisartsen voelen zich versterkt in hun regiefunctie en geven aan dat hun patiënten baat hebben bij de inzet van e-diagnostiek, als ondersteuning bij de triage.

Via e-diagnostiek kunnen patiënten online waar en wanneer het hen uitkomt een op maat gemaakte combinatie van vragenlijsten en psychologische tests invullen die informatie geeft over hun specifieke klachten. Specialisten beoordelen de informatie en gebruiken die om de patiënt snel naar de juiste plek voor behandeling te leiden.

Lees hier meer over het onderzoek naar e-diagnostiek.

hoofdplaatje trendd

Welkom!

Welkom op de website van VGZ Versterking Eerstelijn Zuid-Holland Zuid en Midden-Holland. Op deze website vindt u informatie over de inzet van de ondersteuningsgelden in deze regio. Wilt u regelmatig op de hoogte gesteld worden van ontwikkelingen binnen VGZ Versterking Eerstelijn en de eerstelijnszorg? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op Twitter!