Mensen moeten vanaf hun geboorte tot het moment van overlijden kunnen rekenen op de juiste zorg. Kwaliteit van het leven staat daarbij voorop. Dat geldt ook voor mensen die medisch uitbehandeld of stervende zijn. Daarom staat de innovatiewedstrijd VoorGoedeZorg in 2014 in het teken van de palliatieve zorg. Meedoen? Dat kan! Ideeën kunnen tot 28 maart 2014 ingediend worden.

Wedstrijdthema palliatieve zorg

Iemand die niet lang meer te leven heeft, zou niet bezig moeten zijn met medische vraagstukken, pijnbestrijding of andere vormen van zorg. In die emotionele fase van het leven zijn andere dingen belangrijk: zoals samenzijn met naasten, genieten waar het nog kan of afscheid nemen.

Uit onderzoek blijkt dat 75 procent van de palliatieve patiënten liever thuis wil sterven, terwijl dat bij slechts 28 procent ook echt gebeurt. Ook ervaren veel patiënten dat zij te lang en onnodig worden doorbehandeld. De kwaliteit van het resterende leven is daar vaak niet bij gebaat. De coördinatie van de zorg in die laatste fase kan vaak beter.

Meedoen?

Hebt u een innovatief idee om de palliatieve zorg te verbeteren? Doe mee! Stuur uw idee in als projectvoorstel. Doe dit voor 28 maart 2014. Een deskundige commissie beoordeelt de projectvoorstellen. De winnaar krijgt een jaar lang ondersteuning van VGZ bij het ontwikkelen en uitvoeren van het idee. Hier kunt u meer informatie vinden over de wedstrijd VoorGoedeZorg.

hoofdplaatje trendd

Welkom!

Welkom op de website van VGZ Versterking Eerstelijn Zuid-Holland Zuid en Midden-Holland. Op deze website vindt u informatie over de inzet van de ondersteuningsgelden in deze regio. Wilt u regelmatig op de hoogte gesteld worden van ontwikkelingen binnen VGZ Versterking Eerstelijn en de eerstelijnszorg? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op Twitter!