Dit project draait om de realisatie van een voorziening verlengde eerstelijn met als doel integrale samenwerking tussen zorg en welzijn binnen DOK 11 in Alblasserdam. De eerstelijnszorgverleners van gezondheidscentrum DOK 11, Stichting Welzijn Alblasserdam, Rivas Zorggroep, Yulius, het Albert Schweitzer ziekenhuis, de gemeente Alblasserdam en woningbouwcoöperatie Woonkracht 10 werken samen aan een innovatieve voorziening op het snijvlak van zorg en welzijn. Ook de WMO Adviesraad Alblasserdam en zorgverzekeraar Coöperatie VGZ zijn betrokken bij dit initiatief.

Verbreding samenwerking

Een samenwerking met onder meer welzijn is een verbreding ten opzichte van de huidige samenwerking tussen zorgaanbieders in Dok11. Door Dok11 een bredere functie te geven wordt deze voorziening een laagdrempelige voorziening waar inwoners uit heel Alblasserdam terecht kunnen voor vragen op alle levensgebieden en in alle levensfases.

Toegevoegde waarde

Voor inwoners heeft de samenwerking toegevoegde waarde. Intensivering van de samenwerking maakt dat inwoners beter worden doorverwezen binnen de nulde en eerste lijn. Zij krijgen daardoor sneller passende ondersteuning in hun eigen woonomgeving. Ook hebben bewoners er baat bij wanneer zij op één locatie ondersteuning kunnen krijgen van verschillende organisaties. In plaats van de huidige situatie waarin ze naar verschillende adressen of loketten moeten, komen aanbieders bijvoorbeeld bij hen langs in een flexibele te gebruiken ruimte in het gezondheidscentrum.

In de toekomst is Dok11 een laagdrempelige plek waar alle inwoners uit Alblasserdam elkaar kunnen ontmoeten. Indien nodig kunnen ze er ook terecht met vrijwel alle vragen die een relatie hebben met gezondheid: mentale zorg, somatische zorg, mantelzorg, welzijn en werk.

Dit initiatief wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Alblasserdam, woningbouwcoöperatie Woonkracht 10 en Zorgverzekeraar Coöperatie VGZ. Dit project wordt begeleid door Stichting KOEL in de persoon van Annemarie Ruward.

Meer informatie over dit project? Neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., projectleider Versterkte Eerstelijn Alblasserdam.

hoofdplaatje trendd

Welkom!

Welkom op de website van VGZ Versterking Eerstelijn Zuid-Holland Zuid en Midden-Holland. Op deze website vindt u informatie over de inzet van de ondersteuningsgelden in deze regio. Wilt u regelmatig op de hoogte gesteld worden van ontwikkelingen binnen VGZ Versterking Eerstelijn en de eerstelijnszorg? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op Twitter!