Voor de projectencall van 1 februari 2014 zijn in totaal 18 projectaanvragen en 3 projectideeën ingediend. De projectideeën en projectaanvragen zijn op 20 maart jl. voorgelegd aan de Raad van Advies (RvA) van VEZN met vertegenwoordigers van alle eerstelijnsdisciplines die onder de beleidsregel “Regionale ondersteuning eerstelijnszorg en kwaliteitsontwikkeling” vallen. de RvA heeft over de ingediende projectaanvragen en projectideeën een advies uitgebracht. Vervolgens zijn de projecten met dit advies op 1 april jl. besproken in de programmacommissie. Vertegenwoordigers van het NIVEL, Zorgbelang, CZ en VGZ maken hiervan deel uit.

De beoordeling van projectaanvragen en ideeën vindt plaats aan de hand van vastgestelde criteria. Meer informatie over deze criteria vindt u hier.

Resultaten

Projectideeën:
1 projectidee is goedgekeurd om verder uit te werken, bij 1 projectidee is eerst nog aanvullende informatie opgevraagd en 1 projectidee is afgewezen.

Projectaanvragen:
Bij 5 projectenaanvragen wordt om nadere uitwerking of aanvullende informatie gevraagd, 7 projecten zijn afgewezen. Aan de overige 6 projecten is inmiddels goedkeuring verleend, waarbij bij een aantal projecten een aantal randvoorwaarden is meegegeven die moeten worden toegevoegd aan de projectaanvraag. De goedgekeurde projecten betreffen:

  • Zinnige en zuinig farmaceutische zorg West Brabant
  • ‘Anders beter’ gelijkwaardige farmaceutische zorg tegen lagere kosten Midden Limburg
  • Ervaringsdeskundigheid in de Basis GGZ in Oost Brabant
  • Doelmatige farmaceutische zorg in regio Nijmegen en Noordelijke Maasvallei
  • Samenwerking basis GGZ in West Brabant
  • Transformatie jeugdzorg in regio Zuid-Oost Brabant

Het project Transformatie jeugdzorg in regio Zuid-Oost Brabant is inmiddels van start gegaan. De overige projecten gaan van start zodra zij voldoen aan de randvoorwaarden. Voor meer informatie over deze projecten kunt u contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wilt u ook een projectaanvraag indienen? Dat kan! Hier kunt u alle informatie vinden over de projectprocedure, criteria en voorwaarden. Tevens kunt u hier het projectaanvraagformulier downloaden.

De volgende deadline voor het indienen van projectaanvragen is 1 juni 2014.

hoofdplaatje trendd

Welkom!

Welkom op de website van VGZ Versterking Eerstelijn Zuid-Holland Zuid en Midden-Holland. Op deze website vindt u informatie over de inzet van de ondersteuningsgelden in deze regio. Wilt u regelmatig op de hoogte gesteld worden van ontwikkelingen binnen VGZ Versterking Eerstelijn en de eerstelijnszorg? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op Twitter!