De 19 gemeenten in Noordoost-Brabant (RBO Jeugd) hebben donderdag 27 november in Rosmalen een samenwerkingsovereenkomst afgesloten met de Zorgkantoren van Coöperatie VGZ, regio Noordoost-Brabant. Dit betekent dat in deze gemeenten voor 2015 de afstemming goed is geregeld rondom de zorg voor de meest kwetsbare kinderen.

Meest kwetsbare kinderen

Rob Kox is blij met het convenant. “Er is vaak discussie over of een kind zorg krijgt vanuit de jeugdzorg of de langdurige zorg. Nu hebben we met elkaar onder andere de zeer langdurige zorg voor de kinderen geregeld, inclusief de financiën. Het gaat hierbij om kinderen die langdurig 24-uurs toezicht nodig hebben mét zorg. Het is fijn dat we dankzij deze afspraken zorg kunnen bieden die precies is afgestemd op de behoeften van kinderen en ouders. Stel dat er een kind tussen wal en schip dreigt te vallen, dan zoeken we elkaar snel op en vinden we samen een goede oplossing.”

Tot de negentien gemeenten horen Den Bosch, Vught, Maasdonk, Sint-Michielsgestel, Haaren, Boxtel, Schijndel, Heusden, Oss, Landerd, Mill en Sint Hubert, Cuijk, Boxmeer, Sint Anthonis, Boekel, Uden, Veghel, Sint-Oedenrode en Bernheze

hoofdplaatje trendd

Welkom!

Welkom op de website van VGZ Versterking Eerstelijn Zuid-Holland Zuid en Midden-Holland. Op deze website vindt u informatie over de inzet van de ondersteuningsgelden in deze regio. Wilt u regelmatig op de hoogte gesteld worden van ontwikkelingen binnen VGZ Versterking Eerstelijn en de eerstelijnszorg? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op Twitter!