Vanuit VEZN worden er diverse deelprojecten gesubsidieerd als onderdeel van de proeftuinen zorg /de regioregie projecten.
Voorbeelden hiervan zijn:

  • de proeftuinregio “Slimmer met Zorg” in regio Eindhoven. De zorggroepen PoZoB en DOH, VGZ en CZ, Zorgbelang Brabant en zorgaanbieders in de regio werken hierin samen. Binnen deze proeftuin wordt vanuit VEZN het project “Farmacotherapie in de regio: afgestemd en doelmatig” gesubsidieerd, waarin doelmatig voorschrijven centraal staat. Dit project loopt tot eind 2014.
  • het onlangs succesvol afgesloten project in de proeftuin “Mijn zorg”, dit is een samenwerkingsverband van de partijen HuisartsenOZL, Atrium MC, Huis voor de Zorg en CZ. Na een gedegen voorbereidingstraject hebben de proeftuin en de betrokken partijen besloten om een eerstelijnspluscentrum in Heerlen te openen. Het PlusPunt Medisch Centrum opende op 6 oktober jl. de deuren.
  • In Maastricht is in de proeftuin “Blauwe Zorg” in Maastricht-Heuvelland een vergelijkbaar project succesvol neergezet. Het betreft een samenwerking van Zorg In Ontwikkeling (ZIO), AZM, Huis voor de Zorg en VGZ. Vanuit VEZN is er een bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van het verwijsbureau/TIPP, wat ingezet wordt voor specialistische consultatie in de wijk (wijkpoli).

Voor meer informatie over deze projecten kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

hoofdplaatje trendd

Welkom!

Welkom op de website van VGZ Versterking Eerstelijn Zuid-Holland Zuid en Midden-Holland. Op deze website vindt u informatie over de inzet van de ondersteuningsgelden in deze regio. Wilt u regelmatig op de hoogte gesteld worden van ontwikkelingen binnen VGZ Versterking Eerstelijn en de eerstelijnszorg? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op Twitter!