Maandag 1 juni a.s. is de deadline van de 2e projectencall van 2015 voor het aanvragen van financiering voor innovatieve en regionale projecten ten behoeve van Versterking Eerstelijnszorg Zuid-Nederland (VEZN). Het gaat hierbij om regionale implementatieprojecten.

U kunt hierbij denken aan de implementatie van elders ontwikkelde best practices of een innovatief project gericht op specifieke problematiek in de regio. Projectaanvragen voor de financiering van missie- en visietrajecten of lokale implementatietrajecten kunnen sinds 1 januari 2015 gedurende het gehele jaar worden ingediend. Voor meer uitleg hierover zie: http://www.versterkingeerstelijn.nl/projecten-zn/procedure-projectaanvraag.

De thema’s voor 2015 zijn: basis GGZ, ouderenzorg, substitutie, zelfmanagement, wijkgerichte zorg en wijkverpleging. Een voorbeeld van een project is het project Transformatie Jeugdgezondheidszorg Zuidoost-Brabant. Dit is een project van de zorggroepen PoZoB, DOH en SGE in regio Eindhoven. Het project heeft gelopen in 2014 met subsidie van VEZN. Doel was het opzetten van een effectieve, samenhangende en contextuele zorg in de huisartspraktijk aan kind en jongeren. Dit project raakte de thema’s GGZ, substitutie en wijkgerichte zorg.

Eerstelijnszorgverleners, alsook zorggroepen, regionale beroepsverenigingen gevestigd in Zuid-Nederland en Robuust kunnen een projectaanvraag indienen. Voor meer informatie en nadere voorwaarden zie onze website of neem contact op met VEZN via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 – 24894716.

hoofdplaatje trendd

Welkom!

Welkom op de website van VGZ Versterking Eerstelijn Zuid-Holland Zuid en Midden-Holland. Op deze website vindt u informatie over de inzet van de ondersteuningsgelden in deze regio. Wilt u regelmatig op de hoogte gesteld worden van ontwikkelingen binnen VGZ Versterking Eerstelijn en de eerstelijnszorg? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op Twitter!