In dit project wordt door verschillende disciplines samengewerkt om een online aanbod te ontwikkelen voor patiënten en hun mantelzorgers. Het draait hierbij om het behoud van zelfredzaamheid.

“Samen Beter Thuis” (2014-2016) is één van de projecten die wordt gefinancierd vanuit Versterking Eerstelijn Zuid-Nederland (VEZN). Dit project is geïnitieerd vanuit een praktijk voor fysiotherapie & ergotherapie. Diverse disciplines werken binnen dit project samen om een online aanbod (kennis en instructie) te ontwikkelen en aan te bieden aan patiënten en hun mantelzorgers.

Doel van dit project is het vergroten van  de zelfredzaamheid  in zorg en mobiliteit (verplaatsingen en hulpmiddelen) van burgers. Een aanbod middels workshops bleek de doelgroep onvoldoende te bereiken. Daarom is gekozen voor een online aanbod als oplossing. Uniek aan de website is vooral de praktische ondersteuning van hulpvragen. Op de website zijn onder andere instructievideo’s te vinden rond praktische vragen over mobiliteit en zorg. Onlangs werd op de dag van de mantelzorg (10 november 2015) het 100ste filmpje online gezet. Dit project wordt ondersteund door Regionale Ondersteuningsstructuur (ROS) Robuust.

Meer informatie?

Zie de website samenbeterthuis.nl.

 

hoofdplaatje trendd

Welkom!

Welkom op de website van VGZ Versterking Eerstelijn Zuid-Holland Zuid en Midden-Holland. Op deze website vindt u informatie over de inzet van de ondersteuningsgelden in deze regio. Wilt u regelmatig op de hoogte gesteld worden van ontwikkelingen binnen VGZ Versterking Eerstelijn en de eerstelijnszorg? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op Twitter!