Het groepsprogramma Keer Diabetes om - in samenwerking met Stichting Voeding leeft - heeft in het afgelopen jaar mooie inzichten opgeleverd. Uit de eerste fase van dit programma bleek dat ruim twee derde van de deelnemers met diabetes type 2 na een half jaar geen of veel minder diabetesmedicatie gebruikt. Diabetes patiënten ondersteunen elkaar in verandering van hun leefstijl en eetpatroon. Via projectfinanciering wordt implementatie van deze best practice in de 1e lijn mogelijk gemaakt.

Diabetespatiënten die door aanpassing van voeding en levensstijl minder of zelfs geen medicijnen nodig hebben; dat is natuurlijk fijn voor de patiënt. Niet meer afhankelijk zijn van medicijnen geeft meer vrijheid en is simpelweg ook gezonder. Daarnaast leidt het tot lagere zorgkosten. Een prachtig voorbeeld van zinnige zorg. Het programma won de gouden Zinnige Zorg Award van VGZ. Zinnige zorg is zorg waarin de patiënt centraal staat, die overbehandeling en verspilling voorkomt en zo bijdraagt aan het betaalbaar houden van zorg.

hoofdplaatje trendd

Welkom!

Welkom op de website van VGZ Versterking Eerstelijn Zuid-Holland Zuid en Midden-Holland. Op deze website vindt u informatie over de inzet van de ondersteuningsgelden in deze regio. Wilt u regelmatig op de hoogte gesteld worden van ontwikkelingen binnen VGZ Versterking Eerstelijn en de eerstelijnszorg? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op Twitter!